De stoomoven: snel een gezonde maaltijd op tafel

De stoomoven wordt steeds populairder. Stomen is dan ook één van de gezondste manieren om je eten te bereiden: de vitamines en mineralen blijven optimaal behouden. En je hebt geen boter of vet nodig. Maar er zijn nog meer voordelen:

De oven doet al het werk

In een stoomoven maak je vrijwel alles klaar. Meerdere gerechten tegelijk is geen probleem en de oven doet al het werk. Aardappeltjes met groenten en vis op het menu? Dan eerst de aardappeltjes de oven in, na een kwartier de groenten erbij en in de laatste 5 minuutjes de vis. Staat in een half uur op tafel! Ook handig: je maaltijd kookt nooit over en brandt niet aan.

Je eten smaakt stukken beter

Je groenten zijn smaakvoller en knapperiger. En zien er ook veel lekkerder uit (behouden kleur en vorm). Ook je vis en vlees is sappiger en malser. Omdat de smaak zo goed behouden blijft, hoef je de maaltijd niet extra op smaak te brengen. Zout is dus eigenlijk niet meer nodig. En dat is beter voor je gezondheid!

Je hebt geen andere apparaten nodig

Kies je voor een combi-stoomoven, dan heb je ook de andere oven-functionaliteiten ‘onder de knop’. Dus of jouw maaltijd nu gebakken, gestoomd, gegrild, gekookt of alleen even ontdooid en opgewarmd moet worden: het kan allemaal. Je hebt zo dus geen andere apparatuur meer nodig.

Stoomovens vind je bij Wooning al vanaf €999.-

Benieuwd of een stoomoven in jouw keuken-budget past?