Even he-le-maal niks Hoe je van jouw badkamer een wellness maakt

Kies je kleuren

Stel een kleurenpalet samen met rustige, bij elkaar passende natuurtinten. Houd je hierbij aan de 60/30/10-regel: kies voor één dominante kleur (60%), één secundaire kleur (30%) en één accentkleur (10%). Dit maakt dat de ruimte harmonieus aanvoelt.

Pas natuurlijke materialen toe

En durf daarin ook te mixen en matchen. Combineer een grof gestucte muur gerust met een steenstrip-wand, kiezelvloer en houten meubels. Ook materialen als terrazzo en marmer passen perfect in dit paatje.

Om te bepalen welke combinaties jou aanspreken, is het fijn als je de verschillende materialen even naast elkaar kunt leggen.

Om te zien én te voelen wat het beste past. In Wooning Bergschenhoek vind je ruim 2.000 tegels in álle soorten en maten. Kom mixen en matchen!

Gun jezelf wat luxe

Kies, als het even kan, voor een bad. En dan het liefst een vrijstaand model voor een ultieme spa-beleving. Mag het nog ietsje meer zijn? Dan is een whirlpool-systeem een aanrader. Ook in de douche kun je een wellness-moment creëren. Wat dacht je van een regendouche of douche met stoomfunctie.

Denk aan verlichting

Kies voor verlichting die je kunt dimmen, zodat je altijd de juiste intensiteit kunt bepalen. Erg mooi: indirecte verlichting. Achter de spiegel of onder de badrand bijvoorbeeld. Met gekleurd licht kun je de sfeer in de badkamer altijd afstemmen op waar jij behoefte aan hebt: blauw voor ontspanning, geel als je extra energie kunt gebruiken.

De accessoires maken het helemaal af

Fijne verzorgingsproducten, geurkaarsen, luxe handdoeken en een dikke badmat waar je lekker in wegzakt: de accessoires maken het af. Ook planten dragen bij aan het wellness-gevoel. Tropische planten met dikke bladeren doen het goed in de badkamer.

Zin in meer badkamerinspitratie? Ons papieren magazine staat er vol mee! Vraag hem hier gratis aan, dan ploft hij binnenkort bij je op de deurmat.