De kokendwaterkraan feit of fabel?

Ideaal: altijd direct kokend water, rechtsreeks uit de kraan. Maar een kokendwaterkraan roept ook vragen op.

Kost het niet te veel energie? En is het wel veilig genoeg? De feiten en fabels:

HET IS NIET ENERGIEZUINIG: FABEL

Heb je meermaals per dag kokend water nodig? Dan is een kokendwaterkraan een energiezuinige optie. Je hoeft het water niet te laten lopen tot het warm is én je pakt altijd precies de hoeveelheid die je nodig hebt. Heeft jouw kraan een COMBI-reservoir (voor direct kokend water én warm water)? Dan kun je zelfs energie besparen.

HET IS VEILIG VOOR KLEINE KINDEREN: FEIT

Om kokend water te tappen moet je twee handelingen tegelijk doen. Kinderen krijgen dit nog niet voor elkaar. Ook is de buitenkant van de kraan volledig geïsoleerd, zodat de kraan niet heet wordt. Op-en-top veilig dus!

JE KUNT HET INSTALLEREN IN EEN AL BESTAANDE KEUKEN: FEIT

Overal waar een waterleiding én een elektriciteitsaansluiting is, kan een kokendwaterkraan geïnstalleerd worden. Je oude kraan wordt dan vervangen door een kokendwater-exemplaar. En onder het aanrechtblad wordt een waterreservoir geplaatst.

HET PAST NIET BIJ DE UITSTRALING VAN MIJN KEUKEN: FABEL

Landelijk, modern of industrieel: een kokendwaterkraan past altijd. De kranen zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei kleurstellingen, vormen en stijlen. Ga je voor een klassiek gebogen exemplaar in chroom? Of wordt het toch een hoekig matzwart model?

Bij Wooning vind je al een kokendwaterkraan vanaf €749,-.

Wist je dat je uit een kokendwaterkraan óók gewoon warm, koud, koel bruisend én gefilterd water kunt tappen? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Kom langs in de showroom. Of maak een afspraak.