Vraag & antwoord

3 meest gestelde vragen over een regendouche

Heerlijk: een regendouche. Alsof je een volle, warme stortbui over je heen krijgt. Gewoon in eigen badkamer! Toch zijn er ook veel vragen. Die beantwoorden we natuurlijk graag:

Kan het in elke badkamer geplaatst worden?

Zeker! Mits je over een ketel met een CW-waarde van tenminste 3 beschikt. Gelukkig is dat tegenwoordig meestal het geval. Een écht grote douchekop, met een diameter groter dan 25 cm, vraagt om wat meer vermogen: CW5 of CW6. Voor extra power kun je óók een elektrische boiler plaatsen. Het leidingenwerk vraagt ook de aandacht: mogelijk heb je leidingen met een grotere diameter nodig. Tot slot is de afvoer belangrijk: kan deze het extra water wel goed verwerken?

Is er veel hak- en breekwerk voor nodig?

Dat hangt van de montage af. Kies je voor inbouw? Dan is de techniek in de muur of het plafond verwerkt. Je ziet dan dus alleen de douchekop en kraan: minimalistisch en strak. Maar hiervoor moet je dus wel de wand of het plafond openbreken. Heb je daar geen trek in? Dan is een opbouwsysteem de beste keuze. De montage is dan heel snel geregeld. En het is ook een voordeligere keuze.

Is de waterstraal krachtig genoeg?

Een standaard regendouche heeft een wat zachtere straal. Heb je liever een hardere waterstraal? Kies dan voor een model met meerdere straalsoorten. Je kunt de intensiteit van jouw douchemoment dan zelf bepalen: van lichte regenbui tot krachtige stortregen. Zorg er wél voor dat jouw cv-ketel de juiste CW-waarde heeft. Hoe hoger deze waarde, hoe meer warm water de ketel kan leveren per minuut. Met een CW-waarde van 3 zit je vaak al goed.

Bij Wooning kun je al een regendouche vinden vanaf €599,-.

Even brainstormen over welke douche het beste bij jouw Wooning past? We helpen je graag.