Snelle make-over van de badkamer

Hoe geef ik mijn badkamer een nieuwe look & feel, zonder al te grote aanpassingen?

Kleur bekennen

Kleur is super sfeerbepalend. Toch zijn we er in de badkamer wat terughoudend in. Zonde! Veilige optie: een lik verf op de muur. Tegels zijn namelijk echt geen must, als je maar een goede vochtbestendige verfsoort gebruikt. Een minerale muurverf bijvoorbeeld, die is niet gevoelig voor schimmel. Ben je erop uitgekeken? Dan schilder je er gewoon overheen.

Kekke tegels

Vervang je oude, standaard tegels voor nieuwe, kekke, exemplaren. En durf daarbij voor een afwijkend patroon te kiezen. Diagonaalverband of visgraat bijvoorbeeld. Of, helemaal van nu: verticaal recht. Dit maakt je ruimte ook optisch hoger.

Vervang de kranen

Een redelijk simpele ingreep, die heel veel doet voor het totaalplaatje: nieuwe kranen. Ga eens voor chique messing of stoer zwart. Zorg er wel voor dat je consistent bent. Vervang álle badkamerkranen, óók die in de douche en van het bad. Dan blijft het een kloppend geheel.

Styling is alles

Zorg dat je de praktische spullen zoveel mogelijk uit het zicht opbergt. Maak ruimte voor badkameraccessoires die gezien mogen worden: mooie verzorgingsproducten, geurkaarsen, één of meerdere planten en - voor het ultieme hotelgevoel - een set luxe opgerolde handdoeken. Niet overdrijven: less is more.