Kies je werkblad

Het werkblad is heel bepalend voor de uitstraling van je keuken. Kies je voor robuust en onbehandeld beton of past een strak, licht houten blad beter bij de stijl die jij voor ogen hebt? Ga bij het maken van jouw keuze niet alleen af op wat je mooi vindt, maar let óók op de functionaliteit. Kan het materiaal bijvoorbeeld tegen een stootje? En heeft het veel onderhoud nodig? We zetten de eigenschappen van de meest gekozen werkblad-materialen voor je op een rij:

NET ECHT Er zijn gelukkig genoeg materiaalsoorten die de originele materialen perfect nabootsen. Dus staat gebruiksvriendelijkheid hoog op jouw wensenlijstje maar past dit niet bij jouw favoriete werkbladmateriaal? Bekijk dan eens of je de uitstraling kunt benaderen met een look-a-like. Met de technieken van nu is dit vaak niet van echt te onderscheiden.

COATEN DOET WONDEREN Ook de afwerking van het materiaal biedt mogelijkheden. Zo kun je jouw betonnen werkblad voorzien van een goede beschermlaag: epoxy. Het blad is dan veel beter bestand tegen vlekken. Zo’n coating dien je wel regelmatig opnieuw aan te brengen.

VOEL VOOR JE BESLIST Voel, voordat je jouw keuze maakt, eerst even hoe het materiaal aanvoelt. Harde materialen, zoals graniet en composiet, voelen al snel koud aan. Ze zijn ook een stuk geluidsgevoeliger: als je glas of aardewerk op het werkblad zet, hoor je dit goed. Een houten werkblad voelt warmer aan en dempt het geluid ook beter.


Leg jouw voorkeuren en vragen gerust voor aan één van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee. En komen vaak met oplossingen waar je zelf niet direct aan denkt.