Robuust of minimalistisch ?

Bepaal de dikte van jouw werkblad.

Bij het kiezen van de dikte van het werkblad, kijk je vooral naar de sfeer die je in jouw keuken wil creëren. Een dik werkblad geeft het robuuste en rustieke gevoel dat goed past bij een landelijke of industriële keuken. Terwijl je met een dunner model het strakke lijnenspel in een moderne, greeploze keuken mooi accentueert.

  • Als je voor een werkblad van natuursteen of composiet kiest, let dan op de lengte van het blad én het aantal uitsparingen. Heb je een lang werkblad nodig, met veel uitsparingen? Dan kun je het beste voor een wat dikker en dus steviger werkblad kiezen.
  • Ga je voor een dik werkblad van een zwaarder materiaal, zoals graniet? Dan heeft dit blad een goede ondersteuning nodig: je keukenkastjes moeten het gewicht kunnen dragen. Natuurlijk wordt hier in het ontwerp altijd rekening mee gehouden.
  • Liever zo dun mogelijk? Dan zit je goed met een werkblad van RVS, keramiek, Dekton of laminaat. Deze materialen zijn superstevig, zodat je zelfs voor een dikte van maar een paar millimeter kunt kiezen.

Kom ontdekken wat jou aanspreekt en breng een bezoek aan één van onze showrooms. Inspiratie genoeg!