Warme voeten

De vloerverwarming in de badkamer

Heerlijk luxe en comfortabel: vloerverwarming in de badkamer. Want als je ergens vaak op je blote voeten loopt, is het daar wel. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de warmte zich gelijkmatiger verspreidt en de ruimte efficiënter wordt verwarmd. Ook handig: de vloer droogt snel weer op. En je badkamer oogt strak en ruimtelijk, omdat je er niets van ziet. Kortom, een aanrader! Zorg er wél voor dat je het goed aanpakt, met onze 3 tips:

Kies de juiste kleur

Niet alle vloeren zijn even geschikt: de vloer moet de warmte goed kunnen geleiden. Gelukkig leg je in de badkamer meestal een tegelvloer. Daarmee zit je vrijwel altijd goed. Keramische tegels geleiden de warmte perfect. En ook natuursteen is een goede keuze. Helemaal van nu en óók erg mooi: een gietvloer. Kies dan wel voor het juiste materiaal. Een polyurethaan gietvloer (PU) is de beste keuze in combinatie met vloerverwarming.

Ga voor elektrisch

De badkamer is een kleine ruimte. Je kunt hier dan ook prima kiezen voor elektrische vloerverwarming. Het aanleggen ervan is vrij eenvoudig. Het systeem kan zelfs over de bestaande vloer worden gelegd. Zeker in een bestaande badkamer is dit een uitkomst! Elektrische verwarming staat los van de CV en dat is een voordeel: je zet de verwarming alleen aan als je het nodig hebt. Het systeem warmt dan lekker snel op. Dit is beter voor je portemonnee en je kunt er dus óók in de zomer, als de CV-installatie uitstaat, gewoon gebruik van maken.

Niet te dicht bij de afvoer

Vloerverwarming verwarmt meestal alleen het loopgedeelte in je badkamer. De douche wordt dus niet standaard meegenomen. Wil je óók warme voeten in de douche? Let er dan op dat je de vloerverwarming niet te dicht bij de afvoer plaatst. Door de warmte komt de afvoer namelijk snel droog te staan. En dat zorgt voor nare luchtjes.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw badkamer? Onze adviseurs denken graag met je mee.